Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)14g52kcal2g7.7g1.1g1.5g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.2g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 80g36kcal0.2g7.6g0.1g1.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)14g52kcal2g7.7g1.1g1.5g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Voi 20g146kcal0.2g0.1g16.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g960kcal14.8g94g56.2g9.8g
Valittu annoskoko178g480kcal7.4g47g28.1g4.9g
Annoskoko puolitettuna89g240kcal3.7g23.5g14.1g2.5g
Arvot/100g100g270kcal4.2g26.4g15.8g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918