Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.5g1.6kcal0.1g0g0.6g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Raparperi 86g29kcal0.6g4.7g0.1g1.2g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.6g8.8kcal0g2.1g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g3.1g18kcal0.7g0.3g1.6g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g755kcal9.8g76.4g43.8g4.4g
Valittu annoskoko178g378kcal4.9g38.2g21.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna89g189kcal2.5g19.1g11g1.1g
Arvot/100g100g212kcal2.8g21.5g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431