Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 94g36kcal0.9g6.5g0.2g2.3g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Kasvisliemikuutio 38g115kcal3.6g5.1g8.8g0.6g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore2.8g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g19g47kcal3g0.3g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g430kcal16.6g29.6g25.6g7.2g
Valittu annoskoko179g215kcal8.3g14.8g12.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna89g108kcal4.2g7.4g6.4g1.8g
Arvot/100g100g120kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484