Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g83g99kcal17.4g0g3.3g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g60g33kcal4.5g0.5g1.3g0.2g
Voi 3.8g27kcal0g0g3.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)19g16kcal0.2g0.7g1.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 7.5g2.2kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g385kcal45.6g9g18.2g1g
Valittu annoskoko179g193kcal22.8g4.5g9.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna89g96kcal11.4g2.3g4.6g0.3g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450