Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.9g7.9kcal0g0g0.9g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.7kcal0.2g1.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.8g3.9kcal0.2g0.4g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g68kcal2.4g9.2g2.2g2g
Valittu annoskoko178g34kcal1.2g4.6g1.1g1g
Annoskoko puolitettuna89g17kcal0.6g2.3g0.6g0.5g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330