Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 84g20kcal1.5g1.8g0.3g1.9g
Kuohukerma,valio,2dl42g142kcal0.8g1.3g14.6g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 25g75kcal4.7g0.6g6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]17g55kcal4.5g0g4g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g591kcal23.2g8.6g49.8g4.2g
Valittu annoskoko179g295kcal11.6g4.3g24.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna89g148kcal5.8g2.2g12.5g1.1g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502