Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 11g61kcal0.1g0.1g6.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6.7g8.5kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Voi 60% rasvaa 5.6g31kcal0.1g0g3.4g0g
Sokeri17g69kcal0g16.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 113g43kcal0.2g9.2g0.1g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 3.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana358g579kcal6.8g84g22.6g5g
Valittu annoskoko179g290kcal3.4g42g11.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna90g145kcal1.7g21g5.7g1.3g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.5g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557