Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 58g14kcal1.1g1.3g0.2g1.3g
Purjosipuli 12g2.8kcal0.2g0.3g0g0.3g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.7g6kcal0g0g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 91g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.6g4.9kcal0.2g0.2g0.4g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g15g25kcal1.1g0.8g1.9g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana358g105kcal5.2g5.2g6.4g4g
Valittu annoskoko179g53kcal2.6g2.6g3.2g2g
Annoskoko puolitettuna90g26kcal1.3g1.3g1.6g1g
Arvot/100g100g29kcal1.5g1.5g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939