Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 665g273kcal6.7g27.3g5.3g24.6g
Valkoviini kuiva 416g285kcal1.3g2.5g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl166g210kcal0g33.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 250g1013kcal0g249.3g0g0g
Liivate 33g116kcal28.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3560g3794kcal73g624.8g10.6g49.2g
Valittu annoskoko1780g1897kcal36.5g312.4g5.3g24.6g
Annoskoko puolitettuna890g949kcal18.3g156.2g2.7g12.3g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370