Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g125g912kcal1.2g1.2g100g0g
Vehnäjauho puolikarkea 162g557kcal16.6g113.7g1.9g5.7g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g25g16kcal0.9g0g6.2g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g250g850kcal5g7.5g87.5g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Sokeri 45g183kcal0g44.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Raparperi 856g288kcal5.9g47.1g0.9g12g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 26g88kcal0g21.4g0g0.4g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g31g182kcal6.8g3g15.8g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3560g7552kcal95g767.6g439.2g44.4g
Valittu annoskoko1780g3776kcal47.5g383.8g219.6g22.2g
Annoskoko puolitettuna890g1888kcal23.8g191.9g109.8g11.1g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431