Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 312g1070kcal31.8g218.3g3.7g10.9g
Sokeri 357g1449kcal0g356.5g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Ruokasooda 6g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g38kcal0g9.5g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g150g1095kcal1.5g1.5g120g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g120g37kcal4.1g5.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g300g210kcal36g12g1.5g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g375g165kcal1.1g37.5g1.9g6g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3564g8531kcal182.6g1287g281.2g33.8g
Valittu annoskoko1782g4266kcal91.3g643.5g140.6g16.9g
Annoskoko puolitettuna891g2133kcal45.7g321.8g70.3g8.5g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615