Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 501g139kcal6g20.3g1g10.5g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)185g59kcal3.1g8.5g0.2g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g70g67kcal2.9g11.9g0.1g3.4g
Chili paprika punainen20g8kcal0.4g1.8g0g0g
Persilja5g0.6kcal0.1g0.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Paprika, punainen100g26kcal0.9g4.6g0.4g2g
Kasvisliemikuutio, Knorr10g28kcal0.8g1g2.4g0.2g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)15g29kcal0.1g6.8g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 100g30kcal0.9g5.1g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3568g889kcal33.2g139.8g9.6g45.4g
Valittu annoskoko1784g445kcal16.6g69.9g4.8g22.7g
Annoskoko puolitettuna892g222kcal8.3g35g2.4g11.4g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990