Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 481g192kcal16.5g19.5g2.9g9.6g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )24g216kcal0g0g23.8g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g200g1203kcal42.1g13.2g108.2g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g60g345kcal10.6g4.2g29.8g7.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g90g812kcal0g0g90.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Hunaja 28g93kcal0.1g22.7g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 802g1352kcal157.3g9.6g76.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3568g8476kcal455g143.8g662.2g34g
Valittu annoskoko1784g4238kcal227.5g71.9g331.1g17g
Annoskoko puolitettuna892g2119kcal113.8g36g165.6g8.5g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824