Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 22g16kcal2.9g0.2g0.1g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 285g976kcal29g199.2g3.4g10g
Oliiviöljy 24g209kcal0g0g23.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g525g142kcal6.8g25.2g1.1g8.9g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g26g30kcal0.2g6g0g0g
Sokeri23g92kcal0g22.7g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g219g44kcal1.3g8.3g0.7g3.1g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%131g118kcal5.3g10g6.6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste175g630kcal50.8g3g49g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g88g236kcal15.8g1.8g18.4g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g44g52kcal0.4g1.9g5.7g0g
Oregano, kuivattu 0.9g2.7kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3570g5099kcal225.2g557g217.4g47.8g
Valittu annoskoko1785g2550kcal112.6g278.5g108.7g23.9g
Annoskoko puolitettuna893g1275kcal56.3g139.3g54.4g12g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168