Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 323g2291kcal2.4g1.3g258.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3226g1065kcal106.5g158.1g0g0g
Hiiva 323g240kcal42.3g3.5g1.3g22.3g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1936g6387kcal522.6g0g464.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4194g14389kcal427.3g2935.5g50.3g146.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48744kcal2202.2g6196.8g1548.4g338.2g
Valittu annoskoko10000g24372kcal1101.1g3098.4g774.2g169.1g
Annoskoko puolitettuna5000g12186kcal550.6g1549.2g387.1g84.6g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570