Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g381g591kcal53.4g9.5g38.1g0.8g
Peruna, vanha, kuorittu 272g207kcal5.1g42.2g0.5g2.7g
Porkkana, tuore196g55kcal1.2g11g0.4g4.9g
Selleri, annos 50g27g3.8kcal0.3g0.8g0g0g
Lanttu 55g16kcal0.5g2.5g0.2g1g
Palsternakka 8.2g5.2kcal0g1g0g0.4g
Purjosipuli 5.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Persilja 11g3kcal0.2g0.1g0g0.9g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g15g14kcal0.5g0.5g1.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 817g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3576g1791kcal122.6g135.4g80.6g21.8g
Valittu annoskoko1788g896kcal61.3g67.7g40.3g10.9g
Annoskoko puolitettuna894g448kcal30.7g33.9g20.2g5.5g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915