Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala1005g3216kcal150.7g592.9g26.1g100.5g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton134g429kcal31g14.1g27.9g0g
Voi vähäsuolainen 670g4860kcal8g2.7g544.7g0g
Sokeri 107g435kcal0g107.1g0g0g
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 782g5670kcal9.3g3.1g635.4g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1563g5471kcal26.6g1391.2g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 983g1363kcal122.8g2.9g96.3g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton268g858kcal61.9g28.1g55.7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark670g3551kcal52.9g214.4g281.4g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g1340g1608kcal37.5g60.3g134g1.3g
Kuohukerma,valio,2dl1898g6454kcal38g56.9g664.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark179g947kcal14.1g57.2g75g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g69719kcal1105.6g5061.8g5081.8g203.6g
Valittu annoskoko10000g34860kcal552.8g2530.9g2540.9g101.8g
Annoskoko puolitettuna5000g17430kcal276.4g1265.5g1270.5g50.9g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045