Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio615g400kcal61.5g25.8g1.8g0g
Voi 246g1783kcal2.9g1g199.8g0g
Sokeri 209g848kcal0g208.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl246g836kcal4.9g7.4g86g0g
Mantelirouhe, 1 rkl148g852kcal31.1g7.8g74.5g17.1g
Kananmuna kuoreton 135g193kcal16.9g0.4g13.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g39kcal0g9.7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g184g221kcal0.9g55.3g0.9g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3584g10345kcal236.4g632.2g753.8g36g
Valittu annoskoko1792g5172kcal118.2g316.1g376.9g18g
Annoskoko puolitettuna896g2586kcal59.1g158.1g188.5g9g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965