Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2375g1093kcal76g114g35.6g0g
Hiiva, 50g238g145kcal31.1g2.6g1g0g
Sokeri 665g2700kcal0g664.4g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g48g148kcal5.2g28.5g3.3g13.3g
Kananmuna 50g(kpl)238g299kcal26.1g0.7g21.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5226g17930kcal532.5g3658g62.7g182.9g
Voi 713g5169kcal8.5g2.9g579.3g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g475g1520kcal80.8g218.5g35.6g83.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g58008kcal1520.4g9379.2g1477.8g558.6g
Valittu annoskoko10000g29004kcal760.2g4689.6g738.9g279.3g
Annoskoko puolitettuna5000g14502kcal380.1g2344.8g369.5g139.7g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726