Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 350g267kcal6.6g54.3g0.7g3.5g
Porkkana 350g115kcal2.2g19.5g0.7g8.9g
Vesi467g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen234g77kcal7.7g11.4g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss234g124kcal13.3g12.4g1.2g7.2g
Arkirae (Valio), annos 100g117g82kcal14g4.1g1.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas27g83kcal2.7g16.6g0.6g4.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3598g1748kcal93.6g237.8g36.8g49g
Valittu annoskoko1799g874kcal46.8g118.9g18.4g24.5g
Annoskoko puolitettuna900g437kcal23.4g59.5g9.2g12.3g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369