Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g4.1g10kcal0.7g0g0.8g0g
Lanttu 5.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1.4g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi4.1g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g28kcal1.6g1.2g1.6g0.2g
Valittu annoskoko18g14kcal0.8g0.6g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna9g7kcal0.4g0.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g77kcal4.4g3.3g4.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059