Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g1.4g3.8kcal0.3g0g0.3g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g11g13kcal0.3g0.7g1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g49kcal1.6g2.8g3.4g0.6g
Valittu annoskoko18g25kcal0.8g1.4g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g12kcal0.4g0.7g0.9g0.2g
Arvot/100g100g135kcal4.4g7.7g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122