Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.5g1.5kcal0g0.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 5.5g17kcal0.5g3.1g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 3.3g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Auringonkukansiemen 1.3g7.5kcal0.3g0.2g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g74kcal2.2g12g1.4g2g
Valittu annoskoko18g37kcal1.1g6g0.7g1g
Annoskoko puolitettuna9g19kcal0.6g3g0.4g0.5g
Arvot/100g100g203kcal6g32.8g3.8g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525