Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl2.1g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.1g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.4g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g7.9kcal0g0g0.9g0g
Rahka, valio2.6g1.7kcal0.3g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 3.1g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 3.8g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 3.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g66kcal2.6g7.2g2.8g0.6g
Valittu annoskoko18g33kcal1.3g3.6g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g17kcal0.7g1.8g0.7g0.2g
Arvot/100g100g182kcal7.1g19.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558