Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g5.9g5.3kcal0.4g0.9g0g0g
Paprika vihreä 1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska5.9g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g2.3g9kcal0.6g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g36kcal2.2g2.8g1.4g0g
Valittu annoskoko18g18kcal1.1g1.4g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna9g9kcal0.6g0.7g0.4g0g
Arvot/100g100g97kcal6g7.6g3.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908