Mustikkapaistos

Sekoita 1 tl leivinjauhe 1½ dl jauhoihin ja sekoita paistospohjan ainekset (1 dl ruishiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 1 dl voisulaa, muna) keskenään taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn vuoan pohjalle.

Levitä päälle mustikat (3 dl). Sekoita muruseos (½dl voisulaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl ruishiutaleita) ja ripottele seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl2.3g8.4kcal0.3g1.7g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Ruishiutaleet, Myllyn paras (1dl=40g)2.8g8.6kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Fariinisokeri4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Voi 3.5g26kcal0g0g2.9g0g
Muna, annos 60g1.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Mustikka metsä- 4.2g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g124kcal1.4g15.6g6.2g1g
Valittu annoskoko18g62kcal0.7g7.8g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna9g31kcal0.4g3.9g1.6g0.3g
Arvot/100g100g340kcal3.8g42.6g16.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=300592