Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g6.3g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Sokeri2.3g10kcal0g2.3g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.7g10kcal0.4g1.9g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.3g8kcal0g0.1g0.8g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g2.9g1.9kcal0.3g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g88kcal1.4g9.6g4.6g0.4g
Valittu annoskoko18g44kcal0.7g4.8g2.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g22kcal0.4g2.4g1.2g0.1g
Arvot/100g100g240kcal3.8g26.1g12.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574