Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g2.4g0kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 4.7g24kcal0.2g2.5g1.5g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.9g0.6kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g123kcal0.8g7.8g10g0.4g
Valittu annoskoko19g62kcal0.4g3.9g5g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g31kcal0.2g2g2.5g0.1g
Arvot/100g100g332kcal2.2g21.1g27g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916