Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 1.8g12kcal0g0g1.4g0g
Hunaja 3.3g11kcal0g2.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 0.8g4.9kcal0.1g0g0.5g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 7g2.5kcal0g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g90kcal1.4g10.8g4.4g0.6g
Valittu annoskoko19g45kcal0.7g5.4g2.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g23kcal0.4g2.7g1.1g0.2g
Arvot/100g100g241kcal3.7g28.9g11.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623