Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lehtiselleri 1.6g0.2kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Hauki 1.6g1.3kcal0.3g0g0g0g
Katkarapu 1.6g1.1kcal0.2g0g0g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.8g2.7kcal0g0g0.3g0g
Pekoni rasvainen 0.2g0.9kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana38g16kcal1g0.4g0.8g0g
Valittu annoskoko19g8kcal0.5g0.2g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna10g4kcal0.3g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g42kcal2.6g1g2.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000