Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g50g28kcal4.2g2.5g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g30kcal0.9g5.5g0.2g1.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)7g26kcal1g3.8g0.6g0.8g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.5g0.2g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1g9kcal0g0g1g0g
Mustikka metsä- 50g22kcal0.2g3.2g0.3g1.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g14g5.2kcal1.3g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g551kcal21.6g93.4g7g8.8g
Valittu annoskoko180g275kcal10.8g46.7g3.5g4.4g
Annoskoko puolitettuna90g138kcal5.4g23.4g1.8g2.2g
Arvot/100g100g153kcal6g25.9g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518