Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai74g260kcal8.9g52.8g1.6g2.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.2g0g
Kananmuna kuoreton 7.4g11kcal0.9g0g0.8g0g
Voi 12g90kcal0.1g0g10.1g0g
Sokeri 21g86kcal0g21g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss12g40kcal0.4g8.8g0.1g1.2g
Sekahedelmä, kuivattu 12g28kcal0.4g5.4g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g1070kcal24.8g179.8g28.8g9.6g
Valittu annoskoko180g535kcal12.4g89.9g14.4g4.8g
Annoskoko puolitettuna90g268kcal6.2g45g7.2g2.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g49.9g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984