Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g29g140kcal1.5g18.6g6.7g0.3g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g8.3g38kcal0g0g4.2g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g42g233kcal3.3g15.4g17.5g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g33g85kcal2g1.1g7.9g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Liivate 0.7g2.3kcal0.6g0g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g113kcal0.7g1g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g1364kcal20.6g95.2g99.4g0.6g
Valittu annoskoko180g682kcal10.3g47.6g49.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna90g341kcal5.2g23.8g24.9g0.2g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.5g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664