Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 36g51kcal4.4g0.1g3.6g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki59g38kcal6.5g2.5g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.2g0.2kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta6.4g29kcal2.6g0g2.1g0g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Manteli 50g306kcal12g3.3g26.8g3.6g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.3g27kcal2.4g0.6g1.7g2.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 6.6g45kcal1.8g0.5g3.8g0.8g
KauraKuitunen (Hirvelä)6.9g8.4kcal0.5g1.1g0.2g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g1098kcal60.4g17.2g86.8g23.4g
Valittu annoskoko180g549kcal30.2g8.6g43.4g11.7g
Annoskoko puolitettuna90g275kcal15.1g4.3g21.7g5.9g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.8g24.1g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385