Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva2.5g1.7kcal0.4g0g0g0.3g
Koff, kolmonen38g15kcal0g0.8g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g38g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g38g133kcal2.6g28.5g0.7g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g38g131kcal4.5g26.6g0.8g1.1g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g640kcal21.8g112g8.6g2.8g
Valittu annoskoko180g320kcal10.9g56g4.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna90g160kcal5.5g28g2.2g0.7g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441