Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi17g78kcal1.1g10.4g3.6g0.5g
Mascarpone (250g)35g180kcal1.6g1.6g18.6g0g
Flora Vanilla 12%43g82kcal1.9g6.9g5.2g0g
Sokeri 37g149kcal0g36.6g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.6kcal0.4g0g2.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suolapähkinä 0.5g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 16g6.6kcal1.5g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%8.6g19kcal0.3g0.4g1.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g13g72kcal1.1g7.1g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g1196kcal16g127.2g72.8g1g
Valittu annoskoko180g598kcal8g63.6g36.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna90g299kcal4g31.8g18.2g0.3g
Arvot/100g100g333kcal4.4g35.4g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313