Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 60g85kcal10.5g0g4.8g0g
Paprika punainen 7.5g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g50g185kcal2.3g15.5g12.5g1.9g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 25g16kcal0.8g1.2g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kananmuna 50g(kpl)19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g634kcal32g36g39.8g4.6g
Valittu annoskoko180g317kcal16g18g19.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna90g159kcal8g9g10g1.2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609