Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g59kcal1.7g12g0.2g0.6g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)6.1g20kcal0.9g2.9g0.5g1.1g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Raparperi 88g30kcal0.6g4.8g0.1g1.2g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.4g0.9kcal0g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g778kcal12g102g34.2g6.4g
Valittu annoskoko180g389kcal6g51g17.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna90g195kcal3g25.5g8.6g1.6g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.3g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595