Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 47g11kcal0.8g1g0.1g1.1g
Parsakaali brokkoli 47g16kcal2.2g0.9g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.5g0g0.6g
Paprika punainen 23g6.6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Ruokakerma Valio 4% K&P23g14kcal0.2g1.1g0.9g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g9g14kcal1.5g0.2g0.8g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g7g21kcal2.3g0.1g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana361g180kcal14.6g11.6g6.4g6.8g
Valittu annoskoko181g90kcal7.3g5.8g3.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna90g45kcal3.7g2.9g1.6g1.7g
Arvot/100g100g50kcal4g3.2g1.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900