Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 600g852kcal105.2g0g47.9g0g
Paprika punainen 75g22kcal0.7g3.4g0.3g1.4g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g500g1850kcal22.5g155g125g18.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 250g160kcal8g12.1g8.8g0g
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Kananmuna 50g(kpl)188g236kcal20.6g0.6g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g6342kcal318.8g360.2g398.6g46.2g
Valittu annoskoko1800g3171kcal159.4g180.1g199.3g23.1g
Annoskoko puolitettuna900g1585kcal79.7g90.1g99.7g11.6g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609