Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g498g279kcal42.3g24.9g1g0g
Kananmuna kuoreton 110g156kcal13.7g0.3g11.2g0g
Sokeri 159g647kcal0g159.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 100g303kcal8.7g55.2g1.9g13.8g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)70g258kcal9.8g38.3g5.6g7.7g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 179g615kcal18.3g125.4g2.2g6.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Mustikka metsä- 498g219kcal2.5g31.9g3g16.4g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g139g52kcal12.5g0g0g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g5505kcal216.4g935.8g69.8g88.4g
Valittu annoskoko1800g2753kcal108.2g467.9g34.9g44.2g
Annoskoko puolitettuna900g1376kcal54.1g234g17.5g22.1g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518