Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 160g456kcal24.8g0.3g40g0g
Sinappi 40g53kcal1.8g5.6g2.4g0.7g
Rypsiöljy 1440g12734kcal0g0g1440g0g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 16g45kcal1.7g6.8g0.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g26625kcal56.6g26.6g2965.4g9.8g
Valittu annoskoko1800g13313kcal28.3g13.3g1482.7g4.9g
Annoskoko puolitettuna900g6656kcal14.2g6.7g741.4g2.5g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868