Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g225g1091kcal10.8g162g45g4.5g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)156g1125kcal0g0g125g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g250g850kcal5g7.5g87.5g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g188g750kcal0g187.5g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g625g2744kcal23.1g16.2g287.5g0g
Liivatelehti, gelatiini100g349kcal85.6g0g0.1g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g131g55kcal12.9g0.5g0.1g0g
Baileys, Irish Cream, Original125g438kcal4g25g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g14803kcal282.8g797.4g1129.6g9g
Valittu annoskoko1800g7402kcal141.4g398.7g564.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna900g3701kcal70.7g199.4g282.4g2.3g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.1g31.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=280063