Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 505g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 202g1413kcal1.3g0g159.2g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 328g1126kcal33.4g229.8g3.9g11.5g
Kananmuna kuoreton 333g475kcal41.7g1g34.2g0g
Sokeri 162g656kcal0g161.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Rypsiöljy 71g625kcal0g0g70.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 192g1688kcal1.2g0.8g190g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g11997kcal155.4g792.4g916.2g23g
Valittu annoskoko1800g5998kcal77.7g396.2g458.1g11.5g
Annoskoko puolitettuna900g2999kcal38.9g198.1g229.1g5.8g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632