Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Kesäkurpitsa zucchini 325g59kcal1.8g8.1g1.3g2.3g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.2g21g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 145g193kcal12.2g25.5g2.9g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3610g1309kcal40.4g128.2g62.4g41g
Valittu annoskoko1805g654kcal20.2g64.1g31.2g20.5g
Annoskoko puolitettuna903g327kcal10.1g32.1g15.6g10.3g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906