Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Peruna, vanha, kuorittu 417g318kcal7.8g64.6g0.8g4.2g
Porkkana 42g14kcal0.3g2.3g0.1g1.1g
Lanttu 42g12kcal0.4g1.9g0.1g0.8g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)9g26kcal0.9g1.7g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3610g1594kcal114.8g145g55.6g13.6g
Valittu annoskoko1805g797kcal57.4g72.5g27.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna903g398kcal28.7g36.3g13.9g3.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462