Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 42g170kcal0g41.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl175g594kcal3.5g5.2g61.1g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g227g1269kcal19.1g124.9g77.2g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g926g1296kcal32.4g194.4g41.7g1.9g
Mansikka,pakaste Rainbow437g153kcal2.2g30.6g2.2g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3612g6964kcal114.4g794g364.4g20.4g
Valittu annoskoko1806g3482kcal57.2g397g182.2g10.2g
Annoskoko puolitettuna903g1741kcal28.6g198.5g91.1g5.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100