Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g500g280kcal42.5g25g1g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Sokeri 160g649kcal0g159.8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 100g304kcal8.7g55.4g1.9g13.9g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)70g259kcal9.8g38.5g5.6g7.7g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g618kcal18.3g126g2.2g6.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Mustikka metsä- 500g220kcal2.5g32g3g16.5g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g140g52kcal12.6g0g0g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3616g5529kcal217g940g70g88.8g
Valittu annoskoko1808g2765kcal108.5g470g35g44.4g
Annoskoko puolitettuna904g1382kcal54.3g235g17.5g22.2g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518