Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)360g65kcal6.5g6.5g1.1g7.2g
Keräkaali, 100g90g22kcal1.1g3.1g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g25g30kcal0.6g1.5g2.3g0.4g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)360g144kcal4g25.9g1.8g5g
Vesi631g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g144g40kcal0.9g8.6g0.3g3.6g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g9g67kcal0g0g7.4g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 54g122kcal8.6g0.3g9.7g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g81g285kcal16.2g0.4g24.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3618g1649kcal77g115g94.4g37.8g
Valittu annoskoko1809g825kcal38.5g57.5g47.2g18.9g
Annoskoko puolitettuna905g412kcal19.3g28.8g23.6g9.5g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345