Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 6.5g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 1.1g3.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Purjosipuli 10g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 6.6g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaattisose tomaattipyree 5.3g4kcal0.2g0.7g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 25g28kcal4.2g0g1.2g0g
Katkarapu 15g10kcal2.1g0g0.2g0g
Sinisimpukka vedessä 11g10kcal1.8g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana362g137kcal17.8g4.6g4.4g2.2g
Valittu annoskoko181g69kcal8.9g2.3g2.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna90g34kcal4.5g1.2g1.1g0.6g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203